Huidverzorging (:

door ohmyboho

HONINGMASKER;
Af en toe is het heerlijk om je gezicht te verwennen met een maskertje. Je kan er eentje uit een tube gebruiken, óf je kan er eentje zelf maken! Veel maskers zijn gebaseerd op natuurlijke producten, omdat veel puur-natuur dingen gewoon goed zijn voor je huid.

Je hebt hiervoor alleen wat honing nodig en yoghurt. roer 1 eetlepel honing met 1 een halve eetlepel yoghurt. Als dat nog niet genoeg is, dan doe je 2 eetlepels honing en 1 eetlepel yoghurt. Heb je een uitgedroogde huid? Dan kan je er een klein beetje citroensap bij doen en een heel klein beetje olie. Als je dat allemaal met elkaar heb gemengd, ben je klaar voor het opbrengen.
Reinig je gezicht en breng de honingmasker aan op je droge huid. Dit masker is heel erg kalmerend (mensen met een gevoelige huid zullen het minder lekker vinden) en het zuivert ook je poriën. Let op dat je het niet té dik er op smeert, als het warm wordt door je gezicht zal het een beetje smelten en kan het van je gezicht af druipen. Laat het lekker lang zitten (20 a 30 min, of korter als je haast hebt)
Spoel het na afloop af met water, en je zal zien dat je huid écht megazacht aan voelt. Wanneer ik zelf dit masker op doe voel ik ook echt terwijl ik hem op heb alsof er iets uit mijn huid wordt gezogen. Deze is geschikt voor alle huidtypen en is absoluut niet agressief. Alleen mensen die een allergie hebben voor één van deze ingedriënten moeten dit natuurlijk niet gebruiken.

YOGHURTMASKER;
Een frisse yoghurtmasker is heel erg gezond voor je darmen en huid! Ook voor een gevoelige huid is dit de perfecte masker. Het helpt tegen puistjes, verbrande huid, wijde poriën en tegen een pijnlijke huid.
Wat je nodig hebt is; yoghurt (het liefste light yoghurt of biologische yoghurt) en komkommer.
Neem ongeveer 3 á 4 plakjes komkommer en prak ze in een papje. Doe er daarna een eetlepel yoghurt bij.
Breng het masker aan op een droge huid. Zodra je voelt dat de yoghurt hard wordt (na ong. 15 minuten), kan je het eraf halen,

OLIESCRUB:
Olie is erg goed voor je huid, het zorgt voor porie-reiniging en het geeft je huid een mooie glow. Je hebt zonnebloemolie nodig en fijne suiker (en als je het hebt; rozenblaadjes).
De suiker zorgt ervoor dat het je oude huid weg schuurt. Vaak blijven er nog oude huidschilvertjes zitten op het nieuwe huid. Als dat is weg gescrubt, krijg je weer een frisse, nieuwe huid. (: De scrub moet je maar 1 keer in de 3 á 4 weken doen, want zo snel veroudert je huid niet.
Meng 1 eetlepel olie met 1 eetlepel suiker (en doe er een paar gestampte rozenblaadjes bij).
breng de suiker aan (met een klein beetje olie) op je droge gezicht (of op je hele lichaam). Scrub in rondjes. Doe vooral je wangen en je voorhoofd en mijd het rond je ogen, want daar is je huid heel gevoelig.
Als je dat heb gedaan, kan je je gezicht afwassen; EN KLAAR IS KEES! (:

Dat waren een paar snelle, makkelijke verzorgingsmiddeltjes.
tip; doe bij het masker een plakje komkommer of kiwi op je ogen; het voedt je oogleden en het werkt ook nog tegen wallen! ;D

XOXO

Advertenties