moneymoneymoney

door ohmyboho

Haaai,
woaaww; dit is het ultieme zomerweer dat ik wilde hebben! #NOT
Dit jaar was de natste zomer, sinds 1906. -.-
In dit weer kan je haast nix doen behalve binnen achter je computer of de tv zitten. Daarom maar een baantje nemen; dan kan je ook nog wat verdienen.
Als je onder de 18 bent mag je officieel nog niet werken, maar je mag wel licht werk uitvoeren dat geen risico’s met zich meedraagt. Maarja, waar kan je dan werken?! Een paar baantjes voor vanaf 13 jaar;

~ Krantenwijk; post en folders bezorgen. Je verdient er redelijk mee en dit baantje neemt het minste tijd in! 1 uur op z’n minst.

~ Vakkenvuller; vakken vullen bij een supermarkt. Daar verdien je ook redelijk mee, maar je moet wel wat meer uren werken.

~ Schoonmaakster; bied je aan als schoonmaakster in je buurt of vraag tantes, ooms, achterneven, je stiefmoeder of opa bijvoorbeeld om voor een paar uurtjes schoon te maken! (: Dan kan je ook nog zelf handelen in hoeveel je verdient.

~ Oppasser; Hang een briefje op met ‘oppasser aangeboden’ in een supermarkt of vraag iemand uit je buurt die een oppasser nodig heeft. Oppassen is leuk om te doen, tenminste; als je van kinderen houdt. En je hoeft je niet te vervelen.

~ Boerin; werken als medewerkster in een kinderboerderij of (als je op het platteland woont) bij een boer helpen met z’n vee verzorgen en akkerbouw.
Je zit tussen de dieren, maar je moet dan ook niet vies zijn van poep scheppen en dat soort dingen. Hoe lang je bezig bent, ligt aan waar je werkt.

~ familiehulpje; heeft jouw familie een familiebedrijf? Misschien mag je daar wel helpen. Schoonmaken of gewoon kleine klusjes. You’ll never know.

~ random things; je kan langs huizen lopen om te vragen om je zelf beschikbaar te stellen als tuinier, uitlater voor hond, pet sitter, etc. Je kan ook als ze de deur open doen zeggen; “Heitje voor ’n karweitje?” Dat is oud-Hollands. Dan vraag je eigenlijk “Kan ik een klusje doen voor wat geld?” .
Ik deed het 3 jaar geleden nog, alleen denk dat ik nu wel te oud ben daarvoor. Je kan dat gewoon doen vanaf 9 jaar ofso. Ligt eraan vanaf welke leeftijd mensen jou vertrouwen; ‘altijd proberen’ zou ik zeggen. ; )

XOXO

Advertenties